Tonny Magendans

  • Tonny Magendans

Tonny Magendans
Biografie

Hallo mijn naam is Tonny Magendans, ik ben geboren op 13 maart 1969 in Doesburg en woon sinds mijn 11e jaar in Doetinchem.

Als klein jochie van 6 jaar zong ik al voor mijn familie en al snel daarna ook op feestjes voor andere mensen.

Toen ik 12 jaar oud was heb ik in de markthal van Doetinchem meegedaan aan een soundmix/playback show en heb daar live gezongen op het lied van de groep destijds genaamd “The Guys and Dolls”. Daarbij werd ik samen met de groep eerste, tevens werd ik daar ook ontdekt door iemand die in contact stond met de band”Gradje en de Granado`s” uit Eindhoven. Hij heeft mij destijds gevraagd of ik wilde gaan zingen samen met Gradje en de Granado,s . Al snel werd de naam veranderd in Arno en Gradje en de Granado`s.(pappie ik zie tranen in uw ogen),ik was natuurlijk Arno. Waarbij wij veel succes hebben gekend en veel door het land zijn gegaan maar ook vele bekende artiesten hebben ontmoet.

In de loop der jaren heb ik ook gitaar les genomen en daarna in verschillende orkesten gespeeld en gezongen, dus ik was niet alleen een zanger maar ook een muzikant….. goed hè.?

Eenmaal 16 jaar geworden begon ik de wereld te ontdekken en heb toen het muzikale gebeuren op een laag pitje gezet(heel dom maar ja ik was nog jong). Na een tijdje begon ik weer te zingen en ging ik naar vele talenten jachten waaronder de Hennie Huisman soundmix show. De orkesten kwamen ook weer voorbij, waarbij ik ook een hele leuke tijd van mee heb gemaakt.

In het jaar 2003 sloeg het roer om en begon ik solo te zingen waarbij ook het album “leef en geniet “opgenomen werd. Het album werd uitgereikt op mijn eerste cd presentatie waarbij veel mensen aanwezig waren, het was een geweldig feest.

Sinds enige tijd ben ik ook begonnen met een eigen geluid studio waarin ik vele nummers schrijf en componeer, voor mijzelf en andere artiesten en ook direct de opnames ervoor verzorg.

In 2008 heb ik een single opgenomen voor een erg ziek kindje en zijn naam is Abel. Hiervoor heb ik de tekst en de muziek gemaakt en dit opgenomen in mijn studio, de opbrengst hiervan komt geheel ten goede van de stichting ABEL. De single is getiteld ”lied voor Abel”, wil je deze single bemachtigen stuur mij gewoon even een mail.

Ik hoop je hiermee een klein beetje op de hoogte te hebben gebracht van mijn carrière, vervolgens wens ik je nog heel veel kijk en luisterplezier op mijn site.