Duo NL

  • Duo nl

Duo nlBiografie Duo NL

Chris is geboren in Helmond en Williejan in Eindhoven, beide wonen ze nu in Helmond en ja; privé vormen ze ook een paar.

Chris zong al toen ze 14 jaar was en ging toen al mee op tournee met Dikke Leo die haar de kneepjes van het vak heeft geleerd. Ook stond ze op die leeftijd al in de studio van Johnny Hoes. Regelmatig werd Chris gevraagd om in Duitse studio’s nummers op te nemen, maar zij verkoos toen die tijd om met haar band Feedback verder te gaan. Later maakte ze deel uit van het duo Duo United, hiermee verzorgde ze avondvullende programma’s en heeft daarmee een uitgebreid repertoire opgebouwd.

Williejan is later begonnen met zingen en wist in anderhalf jaar tijd 3 singles uit te brengen en was te zien bij o.a. Brabant Party en Hart voor Muziek. In 2007 zijn ze een duo gaan vormen, toen nog onder de naam Chris en Williejan. De eerste single draagt de titel ‘Echte vrienden’. Deze werd geproduceerd en gearrangeerd door Kees Tel, een lekker in het gehoor liggend up-tempo nummer. Dat werd dan ook bevestigd door het programma Brabant Party waar zij de titel binnenhaalde van “Brabantse Nieuwe 2008”.

Natuurlijk is het niet bij deze single gebleven en in 2009 verscheen het eerste album met de titel ‘Duizenden dromen’ deze werd uitgebracht door Dee2ecords. De singles ‘Duizend dromen’ en ‘Kleine zwerver’ leverde het duo veel aandacht op bij radio en TV.

In 2010 merkten Chris en Williejan op dat het wellicht verstandiger was om met een korter en gemakkelijk in het oor liggende naam te komen die staat voor een Nederlandstalig duo. Via de media hebben zij daar het publiek voor opgeroepen een naam mee te bedenken, hieruit is de naam DuoNL gekomen.

Deze naam heeft het duo veel goeds gedaan en onlangs is het tweede album van DuoNL uitgekomen, met de naam ‘Kus me’. Dit album verscheen in de zomer van 2011 via Dee2Records en bevat de singles ‘wat zijn miljoenen’ en ‘Kus me’, welke het duo wederom veel aandacht opleverde.

Het jaar 2012 zal voor DuoNL goed starten met een nieuwe single via een nieuw label. Het label Zebra Music zal in januari een bijzonder single uitbrengen, welke een cover is van een grote naam uit de Nederlandse muziek!