Marco Van DerA

Wie kent deze spontane zanger uit het Brabantse Uden inmiddels nog niet ??
Marco werd geboren op 4 Oktober 1966 in Volkel in Noord-Brabant (bij de Vliegbasis) In het gezin van vader en moeder van der A was hij de middelste. Hij heeft 1 oudere broer en een jongere zus! In zijn jonge jeugdjaren moet zijn interesse voor het zingen dan ook zijn ontstaan, want op jonge leeftijd zong Marco al vele liedjes van voor tot achter helemaal mee!!! Evenals de jaren erna, toen Marco op verschillende plaatsen DJ was.

Jaren later zong Marco vooral nummers van René Froger op verschillende feesten en partijen. Het was pas op een buurt feest in Volkel waar Marco zijn allereerste optreden gaf, maar niet zonder succes.
 Meerdere boekingen

Marco VandérA 2007

volgden al snel en via het orkest (The Nightingales) kwam Marco in contact met tekstschrijver Cor de Keijzer. Hij had namelijk nog een liedje op de plank liggen dat nog niet eerder was uitgebracht en die zeker geschikt zou zijn voor Marco. Er werd een tekst geschreven en een nieuw arrangement gemaakt en het vrolijke liedje “Hier wordt het altijd laat” was geboren. Dit nummer werd met nog 3 andere nummers opgenomen in de Studio van Ad Kramer in Drunen. O.a. de studio van Guus Meeuwis, Dennie Christian en Corry Konings. In 1996 werd deze CD in eigen beheer uitgebracht op CD en dit betekende de definitieve doorbraak van Marco, want dit vrolijke liedje ging maar liefst 1000 keer over de toonbank. Ook tijdens de CD presentatie in “Annie’s Bar”, beter bekend als “Capella” in Volkel was totaal niet berekend op zoveel mensen, dat zelfs de overbuurman van Café “Het witte paard” er een “goede” zondag aan had.

Na enkele jaren te hebben opgetreden in verschillende voorprogramma’s van o.a. Jannes, Frans Bauer, Guus Meeuwis e.d. werd het tijd voor nieuwe eigen nummers. Marco kwam in contact met Kees Tel o.a. de tekstschrijver van René Schuurmans, Jody Bernal en de hit van Gerard Joling (Maak me gek). Deze spontane vent ging voor Marco aan de slag en maakte in 2006 de CD single “Ik krijg je niet meer uit mijn dromen” die ook in eigenbeheer werd uitgebracht.

Inmiddels heeft hij al een aantal eigen nummers op zijn naam staan. O.a. “Ik krijg je niet meer uit mijn dromen”, “Hoezo al getrouwd!?”, “Weekendje naar Brabant”, “Stop met dromen”, “Terug naar de Kust”, “Een vuur dat eeuwig brandt” ,ook is hij regelmatig te horen en te zien op de lokale, regionale en landelijke Radio en TV en natuurlijk niet te vergeten de vele piratenstations die het Nederlandse lied nog altijd een warm hart toedragen. Marco is hun hier dan ook bijzonder dankbaar voor en wil langs deze weg alle stations dan ook ontzettend bedanken voor alle steun.

Als blijk van waardering wordt Marco in 2006 als “Brabantse Nieuwe” uitgenodigd in het TV Programma “BRABANT PARTY” van Conny Huybregts. In 2007 bij het TV programma “HART VOOR MUZIEK”. In 2007 stond Marco ook op het MPF (Mega Piraten Festijn) En in 2008 stond hij met “Terug naar de kust” wederom in het TV programma Hart voor Muziek wat o.a. door TV Oranje wordt uitgezonden.

Ook was Marco te zien in 2007 en 2008 tijdens de feestweek in Westendorf in Oostenrijk waar hij optrad met verschillende artiesten zoals : Nick & Simon, Jannes, René Schuurmans, Wolter Kroes, Starkoo, Helemaal Hollands, Koos Alberts, Peter Koelewijn, Bouke, Harm Wolters, Peter Beense e.d.

Ook wordt er op dit moment hard gewerkt aan een nieuw album. In 2009 hoopt Marco zijn nieuwe CD op de markt te brengen….!

Kortom, u zult nog heel veel gaan horen van deze gezellige zanger uit Uden die zijn sporen in het artiestenvak inmiddels al dik heeft weten te verdienen………….

Kijk ook eens op zijn website: www.zangermarco.nl